weking.hu

WeKing logo
Kenus-Íjász 2022
Kenus-Ijasz logo

15. Kenus-Íjász Verseny – nevezettek5

SSZKENUSPÓLÓMÉRETÍJÁSZPÓLÓMÉRET
VEGYES PÁROS
1Denke SándorXXLNagy JuditM
2Mikesi AngélaMNémeth ZoltánM
3Pobori KrisztiánLVieland Ágnes + BarnusM + 128
4Lillik ZoltánLNémeth AnitaM
5Horváth ÁgnesMFerencz Székely EditS
6Csömöri PéterMCsömöri GrétaS
7Barna GyörgyMBozorádi Petra + BorókaS + 122
8Katona ZoltánXXLKovács GabriellaS
FÉRFI PÁROS
1Lehner CsabaMKrajczár PéterS
2Várnai SzabolcsLBognár GáborL
3Szép BalázsXLÉsik TiborXXL
4Horváth AttilaLHaraga AttilaXL
5
6
7
8

Versenykiírás

A versenyre kétfős csapatok előzetes jelentkezését várjuk! Az egy kenus és egy íjászból álló csapatok, férfi páros és vegyes páros kategóriában indulnak. A nevezést csak igazolt kormányosi képességekkel rendelkező kenus esetén áll módunkban elfogadni. A versenyre kenukat nem kell hozni! A versenyzők a nevezési díj ellenében polót, oklevelet, élelmezést, némi frissítőt, a helyezettek díjakat és kupát kapnak. A szállás a Weking Bázison (Walhalla) ingyenes. Sátorozni vagy faházban lehet aludni. Mindenki nomád körülményekre készüljön. Amit hozni kell: minden indulónak TRADICIONÁLIS íjjat, a kenusnak 3 db, az íjásznak 12+3 db jelölt vesszőt! Nyílvessző elvesztése vagy törése esetén legyen tartalék vessző. A NEVEZÉS menű alatt lehet a nevezéseket elküldeni! Kérjük, hogy helyes adatokkal és csapatokban nevezzetek! A rendezőség az egyedül jelentkezőknek a párkeresésben igyekszik segítséget nyújtani, de az ily módon létrejött párok eredményességért felelőséget nem vállal. A versenyen mindenki a saját felelőségére vesz részt és betartja a mindenkori balesetvédelmi szabályokat. Információ (hodzsi): Tel.: +3620 333 5054 • hodzsi@weking.hu

A verseny lebonyolítása

A kenus-íjász viadal egy előre meghatározott menetrend szerint történik. A kijelölt bázisponton elhelyezett időrendi tábla minden nevezett csapatnak előírja, hogy mely pillanatban, hol kell az adott feladat végrehajtására jelentkezni. Kérjük az időrendet betartani, mert akkor a lebonyolítás az időrend szerint zajlik le!
Kérünk mindenkit, hogy a csapattársával együtt 8.00-ig a helyszínen megjelenni szíveskedjen. 8.30–9.00-ig a nevezések, poló és rajtszám osztás történik.
A verseny befejeztével a versenybíróság összesíti az eredményeket, majd az ebédet követően kb. 15.00 óra körül várható az eredményhirdetés. Ez természetesen az indulók számától függően módosulhat.

Kenus-Íjász időrendi tábla

A verseny története

Történt egyszer 2008-ban, hogy Koltai János kollégámmal néhány sörrel próbáltuk feledtetni egy munkanap fáradalmait. Mindketten egy-egy civil egyesületet irányítottunk és felvetődött, egy közös program szervezésének gondolata. Az ő csapata íjászkodik, a miénk kenuzik. Kipattant az isteni szikra, hogy összevonjuk a két sportágat, és csinálunk egy versenyt. Nem lévén semmi tapasztalatunk a dologban, nekiláttunk egy próbaversenyt megszervezni, ez lett a 0. Kenus-Íjász Verseny. A kenus-íjász verseny alkalmával – a nevéből is adódóan – kenus és íjász, illetve ezen sportok kombinációjában különböző versenyszámban mérik össze az indulók a képességeiket. Mindenképpen szeretnénk ezt a speciális és saját fejlesztésű versenyt tovább népszerűsíteni. Az évek folyamán kialakult egy lebonyolítási szisztéma, amely a rendezők és a versenyzők kényelmét is szolgálja. Egy időrendi tábla alapján minden csapat a számára kijelölt helyszínen jelentkezik a feladatok végrehajtására. Minden feladat az alapbázisról kiindulva történik. A csapatoknak nem kell kenukat hozni, mert a versenyzés egyenlő feltételeinek biztosításához minden csapat ugyanazt a kenut használja, amit a Weking Egyesület biztosít. Gyere el te is és próbáld ki magad!

Szervezők

Koltai János

Koltai János

Régió Hagyományőrző, Kulturális és Sportegyesület

hodzsi

Horváth Attila

WeKing Sport és Kulturális Közhasznú Egyesület

Csapatfotók

Támogatók

A versenyt Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata
2012-ben 25.000 forinttal,
2014-ben 30.000 forinttal,
2015-ben 30.000 forinttal,
2017-ben 50.000 forinttal,
2018-ban 50.000 forinttal támogatta.

szombathely_cimer